Veel gestelde vragen

Bekijk onze FAQ voor antwoorden op veelvoorkomende vragen
over onze luxe chocolade.

Algemeen
MARMIR is de one stop shop voor duurzame chocolade in Nederland (en daarbuiten). Voor jezelf, voor iemand die een luxe chocolade cadeau verdient. Van boon tot Bars / Bites / Giftboxen: haute-chocolade dat zo duurzaam mogelijk wordt gemaakt. En die duurzaamheid zit ‘m in de duurzame cacaobonen met het Rainforest Alliance-keurmerk tot eerlijke lonen voor de hardwerkende boeren. Geen bittere nasmaak aan jouw luxe chocolade (cadeau) dus!
Onze haute chocolade wordt met zorg en vakmanschap van de meest verfijnde ingrediënten gemaakt. We streven naar perfectie in smaak en presentatie, met aandacht voor detail in elke bite die we produceren.
Onze haute-chocolade chefs werken met bijzondere blends van cacaobonen uit Latijns-Amerika en Afrika. De cacaoplantages waarmee we werken zijn Rainforest Alliance-gecertificeerd. Dit wereldwijd gerenommeerde keurmerk staat symbool voor duurzaamheid in al haar vormen: voor boeren, hun families en de planeet. Biodiversiteit wordt gestimuleerd door duurzame landbouw, boeren verdienen een eerlijk loon, waarmee ze door betere werk- en leefomstandigheden meer geluk ervaren. Met MARMIR geniet je gegarandeerd van duurzame chocolade zonder bittere bijsmaak!
Bij het designen van onze duurzame chocolade kon een zo eco-vriendelijk mogelijke verpakking niet uitblijven: volledig recyclebaar, van karton en 99% plasticvrij. Het enige beetje plastic dat je ziet, is de sluitingssticker in de vorm van een cacaoboon. Meer niet. Alle ontwikkelingen in de (plasticvrije) verpakkingsscene volgen we op de voet!

Vol trots mag onze luxe chocolade de keurmerken ‘Rainforest Alliance’ en hygiënecode voor de foodbranche dragen. Dit waren twee vereisten voor ons, omdat we alleen met de beste cacao zonder bittere bijsmaak wilden werken. Iedereen in de keten moet van ‘the art of giving a bit(e) of luxury’ kunnen meegenieten.

Het Rainforest Alliance zet zich in voor betere sociale (werk)omstandigheden in land- en bosbouw en natuurbehoud.

Thuis op de bank genieten van luxe chocolade wordt extra lekker als elk onderdeel in de keten kan meedoen / ervan meeproeft. Dit is wat we bij MARMIR doen om onze milieu-impact te beperken:

  • We werken uitsluitend met leveranciers samen die onze duurzame filosofie delen en doen uitvoerig onderzoek naar alle ingrediënten.
  • We minimaliseren het gebruik van materialen die niet recyclebaar zijn.
  • We streven KPI’s na die niet alleen bol staan van de economische cijfers, maar ook doelen op duurzaamheidsniveau coveren. Regelmatig monitoren we waar we staan, waar we op de duurzaamheidsladder naartoe willen en welke stappen er moeten worden gezet om er te komen.
  • We blijven continu in gesprek en stellen onszelf altijd de kritische vraag welke impact beslissingen op mens en milieu hebben.
Zakelijk
Ja! Alle haute-chocolade is zakelijk te bestellen, waarbij een minimale afname van 10 stuks geldt.
Absoluut! In overleg met elkaar kan er van alles. Zo kunnen er bijvoorbeeld gepersonaliseerde MARMIR-verpakkingen worden gemaakt. Leuk cadeau voor in (duurzame) kerstpakketten. Smaakt dit type maatwerk naar meer? Neem contact op via info@marmirchocolate.com om met elkaar telefonisch of face-to-face de mogelijkheden te bespreken, en tot een uniek geluksmoment van chocolade te komen.
Heel leuk! Klik hier en vul het contactformulier met jouw vraag / idee / suggestie in. Op korte termijn wordt er contact over de mogelijkheden met je opgenomen.
Natuurlijk! Of je nu (duurzame) chocolade kerstpakketten wilt samenstellen, medewerkers met hun verjaardag van luxe chocolade wilt laten genieten of klanten een origineel bedankje cadeau wilt doen, MARMIR got you covered! Klik hier en vul het contactformulier met jouw vraag / idee / suggestie in. Op korte termijn wordt er contact over de mogelijkheden met je opgenomen.
Bezorging
We doen ons best om de chocolade cadeau(s) zo snel mogelijk te versturen. Bestel je op werkdagen vóór 13:00 uur, dan gaat het dezelfde dag nog op de post. Afhankelijk van de bezorgdienst wordt het vaak tussen 1 en 3 werkdagen bezorgd.
Neem in zo’n geval contact op met ons via info@marmirchocolate.com, en we zorgen ervoor dat de juiste order zo snel mogelijk alsnog jouw kant op komt.
Plaats jij je bestelling vóór 13:00 uur en verander je voor die tijd nog van gedachten, dan kun je op dezelfde dag tot 13:00 uur de bestelling annuleren. Het aankoopbedrag wordt binnen enkele dagen teruggestort. Bestellingen die ons chocolade-atelier al hebben verlaten, kunnen vanwege de voedselveiligheid niet meer worden geannuleerd (en geretourneerd).
Heb je per ongeluk de verkeerde chocolate bar(s), bite(s) en / of giftbox(en) besteld? Kan gebeuren! Mits de verpakking ongeopend is, kun je het retourneren. In de voedingsbranche hebben we met veel hygiëne-eisen te maken, waardoor geopende verpakkingen helaas niet kunnen worden teruggestuurd.