Over Marmir

Wanneer heb je voor het laatst een moment voor jezelf gepakt? Even niets anders dan de batterij opladen? In een wereld waarin we in de zesde versnelling leven, volle agenda’s hebben en van hot naar her rennen, vergeten we vaak onszelf. Terwijl het kunnen hooghouden van alle ballen begint bij tijd voor jezelf. En die tijd zit ‘m niet in uren, laat staan dagen. Het zit ‘m in de kleine momenten, de kleine details in de dag.

 

Voorgaande is iets wat voor mij, Danny Casimir, tot 2019 geen vanzelfsprekendheid was. Doordeweekse dagen en weekenden blendden steeds vaker tot een onafgebroken werkweek. Weekenden? Die kende ik niet. Hoeveel energie ik ook van mijn werk als Procurement-specialist kreeg, de batterij raakte op een gegeven moment door de Randstad-ratcace in het dieprood. Helaas kon ik een burn-out niet voor zijn. Waar het in eerste instantie een dikke domper was om thuis op de bank te zitten, heeft het me al snel iets heel moois doen laten inzien: geluk schuilt ‘m in de kleine dingen van het leven: in een gezellig koffietje met een geliefde, een verfrissende wandeling, een fijne podcast waar je naar wilt blijven luisteren, een boek waar je volledig in verdwaalt, een lekker ontspannen moment voor jezelf. Door mijn eigen ervaring heb ik ontdekt dat het ‘m in de balans zit en je niet zonder tijd voor jezelf kunt. 

MARMIR: haute-chocolade

Al lange tijd liep ik met het idee rond om een eigen luxe boutique chocolade merk op te bouwen. Toen ik uit de running raakte, werd die droom sterker dan ooit. Chocolade staat bekend om het vermogen om endorfines vrij te maken, de zogenoemde ‘geluksstofjes’. Door onszelf af en toe op een stukje kwalitatief goede chocolade te trakteren, boosten we ons humeur.

Wat begon als dagdroom kreeg in 2021 vorm: MARMIR chocolade. Buitengewoon luxe chocolade van bijzondere ingrediënten ontworpen door haute-chocolate chefs in ons eigen chocolade-atelier. ‘Made in Holland. Designed in Amsterdam’ zeggen we ook wel. Met onze bites of luxury willen we liefhebbers van chocolade meegeven hoe belangrijk balans ín het leven en genieten ván het leven is. Pak regelmatig een moment voor jezelf om op te laden, zodat je daarna vol energie kunt doorpakken. Of beter gezegd: laad op met een bit(e) of chocolate art! En dat kan met ons assortiment op elk moment op elke plek. Thuis, op kantoor of bij je koffietje buiten de deur: in bite- tot bar-size.

Waarom het specifiek luxe chocolade is geworden? Tijd voor jezelf nemen is voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid. Het is een luxe moment. En bovendien kunnen we ons heel rijk voelen door even een time-out te nemen. Met MARMIR vertraag je de tijd, terwijl je gelukshormonen overuren maken. Iets wat je voor jezelf kunt bewaren en kunt delen.

En de naam ‘MARMIR’, vraag je? Die is op het natuurproduct marmer geïnspireerd. Het is de oudste steensoort op aarde met een luxe look and feel die perfect bij ons originele chocolade concept past. Bovendien wordt het temperen van chocolade – het proces om het gouden goed glanzend en knapperig (the snap) te krijgen – op een marmeren werkblad uitgevoerd. Zo, de cirkel is rond.

Geniet van een bit(e) of luxury.

Cadeautje voor jezelf. Cadeautje voor een geliefde.

Team MARMIR

Duurzame Chocolade

Luxe is meer dan een individualistische aangelegenheid. Het betekent voor ons onder andere goed voor de medemens en de natuur zorgen. Het aan elkaar denken, is dan ook in onze slogan ‘the art of giving a bit(e) of luxury’ verweven. Hoe dat zich zoal in de praktijk vertaalt? De luxe boutique chocolade wordt bijvoorbeeld altijd exclusief van duurzame cacao gemaakt. Dit zijn cacaobonen met het Rainforest Alliance-keurmerk, waardoor we bij MARMIR zeker weten dat de cacaoboeren die aan het succes van ons merk bijdragen een eerlijk loon krijgen betaald. Een welverdiende beloning waarmee ze meer geluk met hun geliefden kunnen ervaren: van betere werk- en leefomstandigheden tot de mogelijkheid om naar school te gaan. Het onderhouden van sterke relaties met boeren en externe partners, met medewerkers en het milieu vormt een essentieel onderdeel van MARMIR’s filosofie. Geen bittere nasmaak aan jouw luxe chocolade dus!

Benieuwd naar wat we bij MARMIR verder doen om onze chocolade zo duurzaam mogelijk van boon tot bar te krijgen?

EXPLOSION OF FINE TASTE.

TASTE THE COLLECTION